top of page
Etsi
  • lauri395

Northern Adventure Team ja WellO2


Tässä tekstissä kerrotaan viiden Northern Adventure Teamin jäsenten Wellon käyttökokemuksista.


Tiimin jäsenistä Kaisa Saarimaa, Lauri Hollo ja Lauri Heinaro osallistuivat heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 24 h seikkailu-urheilukilpailuun Virossa, Tactical Foodpack Expedition Estonia ARWS-Europe. Teimme Wellosta löytyvät Kapasiteetti- ja voimatestit ennen kilpailua ja sen jälkeen. Kilpailun jälkeisinä päivinä jokainen käytti Wellon rentoutumis- ja mildfulnessharjoituksia älysuukappaleen avulla tai ilman älysuukappaletta. Lisäksi arvioimme omaa palautumista asteikolla 1-5. Tiimi ei ole aikaisemmin keskustellut, kuinka nopeaa kukin kokee palautuneensa pitkästä kisasta. Jokainen oli käyttänyt Welloa aikaisemmin, mutta emme olleet jakaneet voimatestituloksia keskenään. Lisäksi Wellon käyttökokemuksesta kertovat Pinja Koskinen ja Jerry Aunula.


Kilpailu oli 30.6.-1.7.2023, joukkue tuli maaliin lauantaina klo 22:00.


Heinaro koki itsensä nopeiten palautuneensa jo keskiviikkona 5.7. Keskiviikkona hän teki jo voimakkaampia hengitysharjoituksia Wellolla. Heinaro on kokenut Wellon rauhoittavan iltaisin ja parantavan unen saantia. Urheilun vastapainoksi Heinaro harrastaa musiikkia ja hän on käyttänyt Welloa äänenavauksessa ennen bänditreenejä. Hän on kokenut Wellon käytön vaivattomaksi, sillä sitä voi käyttää esimerkiksi tv:tä katsellessa.


Kaisa koki palautuneensa sunnuntaina 9.7. Kilpailun jälkeinen viikko oli tosi työntäyteläinen ja yöunissa jäi parantamisen varaa. Harjoittelu rentoutti iltaisin ja toimi kiireisen viikon “rauhoittajana”. Kiireinen viikko vaikutti myös siihen, että ohjelmoituihin harjoituksiin oli vaikea keskittyä ja mieluummin hengitti omaan tahtiin ilman älysuukappaletta. Wello toimi hyvänä palautuskaverina, yläkropan hengitystiet pysyvät auki. Wello auttaa rentoutumisen lisäksi hengityslihasten “herättämiseen”. Kaisa on huomannut, että Wellon käytöllä on samantapaisia avaavia vaikutuksia hengitysteihin kuin venyttelyllä lihaksille.


Hollo koki myös palautuneensa, kun kilpailusta oli kulunut viikko. Hollo pääsi alkuviikosta nukkumaan pitkiä ja hyviä yöunia ja teki pidempiä harjoituksia jo viikon puolessa välin. Hollo on käyttänyt Welloa kropan avaamiseen ennen kovia harjoituksia ja tehnyt lämpimiä höyryhengitysharjoituksia, jos olo on tuntunut flunssaiselta.


"Viikko ennen Ursak-seikkailukisaa 21.-22.7. tunsin alkavan flunssan kropassa, käytin Welloa kolme kertaa päivässä ennen kisaa, jotta olisin täysin kunnossa startissa. Kisa meni hyvin mutta vuorokausi sateessa toi flunssan takas. Nyt 4 päivää maaliintulosta ja säännöllinen Wello-harjoittelu on tuonut rutiinia ja auttanut yskän ja muiden flunssaoireiden voittamisessa."


Pinja on saanut Wellosta apua nenäntukkoisuuteen, ja hengitysharjoittelusta on ollut apua hengitysvoiman kehittämiseen. Vastuksen säätö on ollut hyvä lisäominaisuus. Pinja ei ole sairastelun vuoksi päässyt harjoittelemaan kovatehoisesti. Hän harmitteli sitä, ettei ole päässyt testaamaan, miten Welloharjoittelu näkyy kovissa treeneissä.


Jerryllä on ollut koko kauden ajan polviongelmia, joten hänelläkään ei ole ollut mahdollisuutta kovatehoiseen harjoitteluun. Jerry on kuitenkin käyttänyt Welloa hengitystekniikan kehittämiseen, ja siitä on ollut myös apua tukkoisen nenän avaamiseen. Jerry odottelee tilaisuutta nähdä Wellolla harjoittelun vaikutukset kovemmassa ja säännöllisemmässä treenissä.


Vuorokauden mittaisen seikkailu-urheilukilpailun ei huomattu vaikuttavan voimatestien tuloksiin, mutta joukkueen sisäiset voimatestit on tehty ja niitä voidaan seurata jatkossa. Hyvät unet ja Wellon rentoumisharjoitukset todettiin kaikkien mielestä palautumisen peruspilareiksi. Repun kantaminen vuorokauden mittaisessa kilpailussa asettaa hengitysteitä hieman lyttyyn. Welloharjoittelulla saimme hengitystiet palautumaan. Wellon kuljetuslaukun avulla laitteistoa on helppo kuljettaa matkalla ja Wellon osat pysyvät tallessa.


Kehityksen kohteeksi nousi Wellon rutiininomainen ja säännöllinen käyttö yhdistettynä harjoitteluun. Wellon harjoitukset olisi hyvä kirjata harjoitusohjelmaan, jolloin harjoittelun merkitys korostuisi enemmän ja myös Welloharjoittelusta tulisi oma rutiini. Tiimin jäsenillä on käytössä eri valmistajien sykemittareita, eikä meidän tietojen mukaan kukaan sykemittarivalmistaja ole yhdistänyt laitteeseen Welloharjoittelua.


Northern Adventure järjestää Endurance Quest seikkailu-urheilukilpailun Espoossa 11.-13.8.2023. Wello on mukana tapahtumassa. Tarjoamme koodilla “NORTHERNADVENTURE” 25 % alennusta kaikista Wellotuotteista ajalla 9.-20.8.2023.


Seikkailuterveisin

Kaisa Saarimaa47 katselukertaa0 kommenttia

Comentarios


bottom of page